Előfizetői tartalom

Milliókat fizethet az MTI a kamatdöntés hibás közlése miatt

Portfolio
Megütheti a bokáját az MTI az e heti kamatdöntés téves közlése miatt, ugyanis az Index PSZÁF által is megerősített értesülése szerint piacfelügyeleti eljárás indul a hírügynökség ellen. Az MTI a kamatdöntésről úgy tudósított, hogy "a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 3,90 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén".

A Bloomberg kamatdöntésről szóló, a forintot is megrengető bakija után most az MTI is csatlakozott a jegybanki alapkamat változását tévesen közlő hírügynökségekhez. Az MTI hamar javította a hibát, de a piacfelügyeleti vizsgálatot nem ússzák meg. Az MNB 20 bázispontos csökkentése helyett 10 pontos vágást közölt a Magyar Távirati Iroda. Igaz, az eset nem okozott akkora...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés