FONTOS Megindult az orosz támadás: megpróbálják elvenni 2023 egyik legnagyobb ukrán sikerét
 
Előfizetői tartalom

Betelt a pohár - Sztrájkra készülnek az aranybányászok

Portfolio
Elkezdték a felkészülést Dél-Afrika legnagyobb aranybánya-társaságai, miután az egész szektort érintő sztrájkot helyeztek kilátásba, melyre már két éve nem volt példa. A vállalatok nehéz helyzetbe kerültek, hiszen míg az arany árfolyamának esése miatt a részvényesek felől egyre nagyobb a nyomás a költségek racionalizálása tekintetében, addig a munkások magasabb béreket szeretnének kiharcolni - írja a Bloomberg.

Újra sztrájkolnak a bányászok Jelentősen növelték a dél-afrikai aranybánya-társaságok a készpénzállományukat, miután az országban a szakszervezetek sztrájkra készülnek: a Sibanye Gold a december végi készpénzállományát júniusra meghétszerezve 2,09 milliárd randra hizlalta, míg az AngloGold Ashanti a hitelkeretének növelésével igyekezett felkészülni a sztrájkok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés