Üzlet

Ma jelenthetik be a Vodafone gigaüzletét

Portfolio
A Vodafone ma jelentheti be, hogy eladja részesedését a Verizonnak a társasággal létrehozott amerikai közös vállalatukban, a Verizon Wireless-ben. A tranzakció méretét tekintve igen jelentős, 130 milliárd dolláros lenne. A Financial Times információi szerint a két cég a hétvégén véglegesítette a tranzakció paramétereit.
Arról, hogy a tranzakció előkészítése a célegyenesbe érkezett, napokkal ezelőtt számolt be az egyik nemzetközi hírportál, most pedig úgy tűnik eljött az idő arra, hogy a vállalatok hivatalosan is bejelentsék az ügyletet. A Financial Times információi szerint a hétvégén találkoztak a vállalatok képviselői, hogy véglegesítsék a tranzakció feltételeit.

Az ügylet méretét tekintve minden idők harmadik legnagyobb M&A-tranzakciója lehet. A lap ügyhöz közel álló, neve elhallgatását kérő forrása arról számolt be, hogy a hétvégi találkozón konstruktív volt a légkör, és alapjaiban véve sikerült megállapodni a feltételekről.

A Vodafone vasárnap este megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatott az említett részesedés értékesítéséről. A befektetőket az ügylet paraméterei mellett nyilván az is érdekli majd, hogy a Vodafone a befolyt pénzből mennyit tart meg, és mennyit juttat vissza a részvényeseknek.

Az előzményekről

A két távközlési mamutcég közötti egyeztetések már április előtt elkezdődtek, akkor a Verizon 50-50 százalékban részvénnyel és készpénzzel fizetett volna összesen 100 milliárd dollárt a Verizon Wireless-ben meglévő 45 százalékos Vodafone részesedésért, azóta azonban javítottak az ajánlatukon. Az új ajánlat része lehet az is, hogy az amerikai mobilcég eladja a Vodafone-nak a Vodafone Italia-ban meglévő 23 százaléknyi részesedését, ez nagyjából 4 milliárd eurót érhet.

A tranzakció mindkét félnek hozhat előnyöket, a Verizon megszerzi a teljes irányítást és az osztalék 100 százalékát az egyik legprofitábilisabban működő amerikai mobilcégben, a Vodafone pedig a tranzakcióból származó készpénzből törleszthetné hatalmasra duzzadt adósságállományából.

Tovább folyik a konszolidáció

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett az amerikai távközlési piac konszolidációjával kapcsolatban, a piacon lévő cégek igyekeznek egyre hatékonyabban működni, ehhez pedig igyekeznek lefedettségüket és ügyféltáborukat növelni. Májusban a Deutsche Telekom amerikai leányvállalatát, a T-Mobile USA-t egyesítették a MetroPCS-sel, a japán SoftBank pedig júliusban szerzett irányító részesedést a Sprint Nextel-ben 21,6 milliárd dollárért.

Hogy állnak a részvények?

A Vodafone részvényei jól teljesítenek, a mai kereskedésben több mint 3%-kal kerültek feljebb. Ha lesz is bejelentés ma, a Verizon azt csak holnap tudja lereagálni a tengerentúlon, ma ugyanis az USA-ban nincs kereskedés.

Ma jelenthetik be a Vodafone gigaüzletét


Ma jelenthetik be a Vodafone gigaüzletét
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Cimlap_Shell