Előfizetői tartalom

Úsznak a pénzben az angol futballklubok

Portfolio
Soha nem látott szintre emelkedhetnek a világ egyik legerősebb bajnokságában szereplő klubok játékosvásárlásra fordított kiadásai. Bár még nincs vége a nyári átigazolási szezonnak a Premier League-ben szereplő csapatok több mint 400 millió font értékben vásároltak új játékosokat - írja a CNBC egy Deloitte kutatásra hivatkozva.

Igaz, a nyári átigazolási szezon vége csak ma este zárul, az angol top klubok már bruttó 430 millió font értékben vásároltak új játékosokat az év eddigi részében, ami mintegy 15 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakánál. Elemzők szerint az idei átigazolási költségek a 2008-as 500 millió fontos rekordot is átléphetik. Míg 5 évvel ezelőtt elsősorban olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés