Előfizetői tartalom

A MOL vezetésével erősödött a magyar tőzsde

Portfolio
Az amerikai börzék hétfőn zárva voltak a munka ünnepe miatt. Az ázsiai börzéken viszont zavartalanul folyt a kereskedés kedden is, ami ráadásul ismét pozitív befektetői hangulatban telt, ami döntően a tegnap napvilágot látott kedvező makrogazdasági adatoknak volt még mindig köszönhető. Az ázsiai régió erősödése ellenére a vezető nyugat-európai indexek a hétfői záróértékeik közelében ingadoztak. A folytatásban viszont esés kezdődött a német tőzsde vezetésével annak hatására, hogy az orosz védelmi miniszter közölte, hogy két ballisztikus "tárgyat" észleltek, amiket a közel-kelet irányába lőttek ki. Ugyanakkor Izrael a védelmi miniszter szavaira reagálva közölte, hogy nem észleltek rakétákat a térségben, így a vezető indexek elkezdték ledolgozni korábbi hátrányaikat. Ebben Amerika is a segítségükre van, ugyanis a tengerentúli indexek kivétel nélkül erősödnek annak köszönhetően, hogy az USA feldolgozóiparából kedvező hírek érkeztek. A magyar tőzsdén ugyanakkor hektikus volt a kereskedés menete, a BUX végül a kereskedés második felében a hétfői záróértéke fölé tudott erősödni, ami döntően a MOL remek teljesítményének volt köszönhető.

2013. szeptember 03. 17:14 Megosztás A régió élén a MOL A magyar tőzsde a hétfői záróértéke közelében ingadozott a keddi kereskedés első felében, az amerikai indexek erősödése viszont segítette a hazai piacot is, így a BUX értéke több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés