Előfizetői tartalom

Indul a POS-telepítési program, mégis Varga javaslata a téma

Portfolio
A MasterCard finanszírozásában az MNB kezdeményezésére koncentrált piacfejlesztési program indul, amelyben a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Visa Europe is közreműködik. Az 1 millió eurós keretet Fejér megyében teszt jelleggel használják fel arra, hogy kedvezményesen juthassanak hozzá a kereskedők POS-terminálokhoz. Hemberger András, a MasterCard Europe igazgatója csalódott volt amiatt, hogy éppen a társaság által finanszírozott pilot program megkezdése előtt értesült Varga Mihály kártyapiacot szabályozó javaslatáról - hangzott el a jegybankban a programról tartott sajtótájékoztatón.

A MasterCard csalódott "Csalódottan ülök itt ma. A MasterCard több programot indított már azért, hogy az elfogadói hálózatot fejlessze. Azonban már lassan egy évvel ezelőtt elindult a párbeszéd arról, mit tenne az MNB és a kormány az elfogadás fejlesztéséért. Azt láttuk, hogy a 3 pontos programból csak egy pontról volt szó a tárgyalások során, ez pedig az interchange...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái