Előfizetői tartalom

Egy "trójai faló" tette tönkre a Nokiát?

Portfolio
Valóságos sokkot okozott tegnap Finnországban a Microsoft bejelentése, miszerint felvásárolja a Nokia mobilgyártó üzletágát. A Nokia a nemzet büszkesége volt, az első finn vállalat volt, amelyik egy igazi globális céggé nőtte ki magát. A finn médiában már összeesküvés-elméletek is megjelentek, miszerint a Microsofttól érkező Nokia-vezérigazgató, Stephen Elop egy "trójai faló" volt, aki az elmúlt három évben végig a Microsoftnak asszisztált, hogy az olcsón vásárolhassa fel a mobilgyártót - írja a Bloomberg.

Sokkolta tegnap Finnországot a Microsoft Sokként söpört végig Finnországon tegnap a Microsoft bejelentése, miszerint felvásárolja a Nokia mobilgyártó részlegét. A finn mobilgyártó a nemzet büszkesége volt, volt idő, amikor a finnek 90%-a Nokia-mobiltelefont használt. Azután, hogy a társaság három évtizeddel ezelőtt bemutatta első mobiltelefonját, Finnország első nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés