Előfizetői tartalom

Mi áll a Nokia felvásárlása mögött?

Portfolio
Februárban, a barcelonai mobil kiállításon került szóba először a Nokia és a Microsoft között a mobilgyártó üzletág felvásárlásának a lehetősége és júliusra már megszületett a megállapodás. A tárgyalásokat Steve Ballmer kezdeményezte és a Nokia finnekből álló igazgatósága mintegy 50 alkalommal találkozott, mire meghozták az érzelmileg nehéz döntést, hogy megválnak a mobilgyártástól. A tranzakció a titkos tárgyalások folyamán az "Aranyérem Projekt" kódnév alatt futott, a Nokia és a Microsoft pedig egy amerikai és egy finn futóról kapta álnevét - írja a Bloomberg.

Minden februárban kezdődött A Nokia felvásárlása, amely az "Aranyérem Projekt" kódnév alatt futott, inkább egy sprint volt, mint egy maraton - írja a Bloomberg. A tárgyalások során a Nokia a "Nurmi" kódnevet kapta Paavo Johannes Nurmia, a kilencszeres bajnok finn futó után. A Microsoftot pedig "Edwin Moses" néven emlegették, az amerikai gátfutó kétszer nyert olimpiai aranyérmet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés