Előfizetői tartalom

Magyar módi a lengyeleknél - Mi lesz ebből?

Portfolio
Drasztikus lépésekkel szerezte meg a lengyel kormány is a nyugdíjpénztáraknál lévő nyugdíjvagyon egy részét. A piac mérete miatt azonban komolyabb problémák is kerekedhetnek az átgondolatlan lépésből. Zavarokat szenvedhet el a kötvény- és a részvénypiac is, az utóbbi esetében akár öngerjesztő folyamat is bekövetkezhet. Az egybeesések miatt sokan a magyarországi nyugdíjpénztári rendszer átalakításához hasonlítják a folyamatot, azonban vannak alapvető különbségek.

Közben a lengyel miniszterelnök új reformprogramot is hirdetett, ami a nyugdíjügyek miatt eddig kevesebb figyelmet kapott. Részletek itt:Kapcsolódó cikkünk2013.09.05Másban is a magyar utat követi LengyelországTeljes államosításra nem került sor, de... A lengyel kormány a nyár folyamán eldöntötte, hogy hozzányúl a nyugdíjrendszerhez, több opció közül is választhattak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés