Előfizetői tartalom

Jön az újabb rezsicsökkentés - Mi lesz a MOL-lal?

Gayer Attila, CFA
Egy ideje lehet már tudni, hogy a januári 10%-os rezsicsökkentést követően a kormány idén tovább vágná a vezetékes energiaszolgáltatás árait, a legutóbbi nyilatkozatok alapján erre október közepétől/november elejétől sor is kerülhet. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy eddig az árcsökkentés finanszírozásában milyen szerepet vállalat a MOL, kitérve a társaságnál nagy fájópontnak számító hatósági gázárszabályozásra. Összességében elmondható, hogy 2010 decemberétől 2011 decemberéig az ármoratórium, ezt követően pedig a rezsicsökkentés 60 milliárd forint veszteséget okozott a vállalatnak, és egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy az újabb rezsicsökkentés terheiből teljes egészében kimaradna.

Rezsicsökkentés 1.0 - Mi történt januárban? Mint ismeretes az egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosult hazai gázfogyasztók számára januártól 10%-kal csökkentek a gázárak, amihez a feltételeket a 78/2012. számú NFM-rendelet jogszabályi változásai teremtették meg. Mielőtt ezekbe belemennénk, érdemes röviden áttekinteni, hogy milyen elemekből tevődik össze Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés