Előfizetői tartalom

Ilyet se mostanában lehetett látni: szárnyalnak az energiaszolgáltatók

Portfolio
Megtáltosodott az RWE és az E.On részvények árfolyama az utóbbi napokban, miután egyre több társaság tervezi leállítani a veszteségesen működő erőműveit, ami láthatóan feljebb lökte a frankfurti áramtőzsdén az áram árát. Az RWE részvények immár közel 5 százalékkal ugrottak feljebb annak ellenére, hogy a társaság a hírek szerint visszavágja az idei osztalékát, sőt az Citi is eladásra ajánlta a részvényeket a napokban.

Raliznak a német energiaszolgáltatók Rá sem lehet ismerni a napokban a két német energiaszolgáltatóra, ugyanis az iparági környezet miatt évek óta szenvedő társaságok részvényei szárnyra kaptak. A mai kereskedésben az RWE részvények árfolyama már közel 5 százalékkal ugrott feljebb, míg az E.On 3 százalékkal erősödött.A két energiaszolgáltató szárnyalása mögött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés