Előfizetői tartalom

Komolyan veszik a horvátok a MOL fenyegetését

MTI
|
Portfolio
A horvát kormány komolyan veszi az INA és a MOL közötti szerződést, illetve a hazai olajtársaság azon szándékát, hogy legalább kétmilliárd kunás (80 milliárd forint) kártérítési keresetet nyújtana be a horvát állam ellen - erősítette meg tegnap a horvát fővárosban Branko Grcic miniszterelnök-helyettes és Slavko Linic pénzügyminiszter.

Slavko Linic a Horvát Demokrata Közösség (HDZ) által vezetett előző kormányt okolja azért, mert az nem vette át az INA veszteséges gázüzletágát, noha erre még 2009-ben szerződésben vállalt kötelezettséget, és ez jogalapot biztosít a MOL-nak a kártérítési igényekre. Újságírói kérdésre, miszerint a MOL fenyegetése komoly-e, vagy csupán a szeptember 18-i, az INA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés