Előfizetői tartalom

A kiberháború nem vicc: Kína 30 ezer fős kiberhadsereget tart fenn

Portfolio
A kiberbűnözés, a kiberháború létező probléma, amellyel foglalkozni kell -mondta el Keleti Arthur, a T-Systems IT biztonsági stratégája a Portfolio.hu Pénzügyi IT konferenciáján. Kína egyes becslések szerint több mint 30 ezer fős kiberhadsereggel, az Egyesült Államok néhány ezer fős kiber-alakulattal rendelkezik, az ismert sérülékenységek száma pedig több mint 983 millióra tehető, és folyamatosan nő. A pénzintézeteknek is fontos felismerniük, hogy a kibertérből érkező fenyegetések ellen fokozottan kell védekezniük.

Az IT biztonság területén egyszerre kell a támadó és a védekező fél szerepébe beleképzelnünk magukat. Nem csak azt kell ismerni, hogy az ügyfeleknek milyen problémái vannak, hanem harmadik szereplők aktivitására is figyelni kell - kezdte előadását Keleti Arthur. A világon az ismert sérülékenységek száma több mint 983 millióra tehető, és folyamatosan növekszik. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés