Előfizetői tartalom

Az utolsó percekben mentették meg a hazai piacot

Portfolio
A Fed tegnap sokak meglepetésére nem módosított az eszközvásárlási programján, így ma az ázsiai majd európai indexek is erősödéssel kezdték a kereskedést. Napközben azonban alábbhagyott a lendület, melyben szerepet játszhatott az is, hogy a kedvező amerikai adatok fokozták a tengerentúli pénznyomda lassításával kapcsolatos várakozásokat. A BUX bár sokáig a tegnapi záróértéke alatt időzött, a kereskedés utolsó perceiben jelentkező vevők megmentették a vezető hazai indexet. Fontosabb részletek A piaci várakozásokkal ellentétben mégsem korlátozza eszközvásárlásait a Fed Továbbra is havi 85 milliárd dollárt kíván költeni erre a célra A Fed egyértelmû jelig nyomja a gázpedált, messze még az elsõ kamatemelés idõpontja A továbbra is ultralaza monetáris politika hatására ismét nõhet a kockázati étvágy, ami kedvez a feltörekvõ piacoknak A tegnapi bejelentések jótékonyan hatottak a nyersanyagpiacra is, a nemesfémek hatalmasat erõsödtek Az európai piacok is behozták a lemaradást, a vezetõ indexek több mint 1 százalékot erõsödtek Bár sokáig úgy tűnt, hogy eséssel zárja a mai kereskedést a BUX, a zárószakaszban végül felrántották a vezető hazai indexet.

2013. szeptember 19. 17:17 Megosztás Felrántották a hazai piacot Nagy lendülettel indult a kereskedés a nyugat-európai piacokon, miután tegnap a Fed váratlanul mégsem módosította az eszközvásárlási programját. Napközben a vezető indexek azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés