Előfizetői tartalom

A VW is beszáll az árversenybe - Golf VII Variant

Hámor Iván
Egy évvel ezelőtt jelent meg a magyar piacon a világ egyik legnagyobb darabszámban értékesített, legismertebb autói közé tartozó Volkswagen Golf hetedig generációja 3- és 5-ajtós kivitelben. A márkát körüllengő hazai nimbuszra az új modell ráerősített, hiszen olyan extrák jelentek meg benne, amik leginkább ma is csak a prémium modelleket jellemzik. Ezek híre önmagában elegendő volt a Golf presztízsének további emeléséhez, ami az árak vélt szintjére is hatást gyakorolt. 2013 vége a Golf esetében a kombi karosszériáról, azaz a Variant kivitelről szól, ami még praktikusabb, racionálisabb választás lehet, mint a sima 5-ajtós. Annak érdekében, hogy ne csak a tervek, elképzelések között szerepeljen, hanem a céges parkolókba is beálljon, a forgalmazó sok mindent meg kíván tenni.

Nem csak golfozáshoz. A Variant a sokoldalú Golf VII műszaki alapjaira épülve aknázza ki a moduláris keresztmotoros platform (MQB) kínálta előnyöket. Ez a gyakorlatban mérsékelt saját tömeget (akár 105 kilogrammal), optimális kialakítást (plusz 100 liter csomagtér), karakteresebb arányokat, új biztonsági és kényelmi berendezéseket, új benzin- és dízelmotorokat (akár 15%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés