Előfizetői tartalom

Jelentősen növekedhet a kapcsoltak szerepe Európában

Portfolio
Jelenleg az európai áramigény alig valamivel több, mint 10 százalékát biztosítják a kapcsolt erőművek , de ez az arány az évszázad közepére akár a 25 százalék fölé is felkúszhat - vallják a COGEN Europe, a kapcsolt energiatermelést képviselő európai szakmai szervezet szakértői. A technológia járulékos előnyei közül a folyamatra leginkább a villamos energia és a hő közös termeléséből fakadó energiamegtakarítási potenciál lehet. Az Európai Unió stratégai vállalásai és az azok elérésére tett lépések jelentősen fogják átalakítani Európa energiagazdaságát, amely folyamat során előnyeinél fogva a kapcsolt energiatermelés megkerülhetetlen eszköz lesz a vállalt célok eléréséhez - fogalmaz a Magyar Kapcsolt Energia Társaság közleménye.

"A szervezet több lehetséges fejlődési utat is elemzett, ezek közül a legvalószínűbbnek tartott lehetőség szerint 2050-re a villamosenergia-rendszer mostani alapjait jelentő, zsinórtermelésre optimalizált egységek - amelyek napjainkban a kapacitások mintegy 79 százalékát adják - aránya jelentősen csökkenni fog 2050-re. Az előrejelzések szerint 50 százaléknál is kevesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés