Előfizetői tartalom

Kroes: A mobilcégek hagyják abba a siránkozást!

Portfolio
Az európai távközlési cégeknek nem siránkozniuk kellene, hanem átdolgozni üzleti modelljeiket, intézett egyértelmű üzenetet a szektor felé Neelie Kroes a Wirtschaftswochenak adott interjúban. Az Európai Bizottság digitális területért, a többi között a médiáért is felelős tagja szerint a roaming díjat meg kell szüntetni, ami összességében élesebb versenyhez vezethet, de a várhatóan megemelkedő forgalom mellett a szolgáltatók sem járnak rosszul, bevételeik pedig még emelkedhetnek is, véli Kroes.

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy az európai távközlési cégek a jövőben ne számítsanak fel roaming díjakat, ezt diktálná egyébként az üzleti logika is, hiszen az ügyfelek valószínűleg jóval többet telefonálnának külföldön, ha a magas díjak nem tántorítanák el őket ettől. A távközlési cégek azonban azért nem nyúlnak ehhez a díjhoz, mert akkor az üzleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés