Előfizetői tartalom

Keveset fogyaszt, ráadásul benzinből

Hámor Iván
Norvég fogyasztási rekorderek 1 619 kilométert autóztak egyetlen tank benzinnel egy a 2012-es és 2013-as évben egyaránt a nemzetközi 'Év Motorja' címet elnyert 1,0 EcoBoost motorral szerelt Ford Focus volánja mögött: Knut Wilthil és Henrik Borchgrevink 3,3 l/100 km üzemanyag-fogyasztással autóztak át Norvégián, Svédországon és Finnországon.

Egy 1,0 literes EcoBoost motorral hajtott Ford Focus több mint 1 600 kilométert tett meg egyetlen tank hajtóanyaggal: ezzel az eredménnyel Knut Wilthil és Henrik Borchgrevink fogyasztási rekorderek új csúcsot értek el. A norvég páros egy szériagyártású, 125 lóerős Focus 1,0 EcoBoost modellel vágott neki a Norvégiát, Svédországot és Finnországot átszelő 1.619 kilométeres útnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés