Előfizetői tartalom

1 milliárd dolláros veszteség a BlackBerrynél

Portfolio
Közel 1 milliárd dolláros veszteségről számolt be a BlackBerry a lezárt negyedévre, ami nagy meglepetést nem okozott a társaság múlt pénteki profit warningját követően. A papírokat már inkább a felvásárlási sztori mozgatja, így a részvények egyelőre nem mutatnak komolyabb reakciót a negyedéves gyorsjelentésre, a befektetőket inkább a felvásárlási sztori tartja lázban: 0,6%-os pluszban tartózkodik az árfolyam a nyitás előtti kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Közel a felére zuhant az augusztus végén zárult negyedévben a BlackBerry bevétele év/év alapon. - A nettó eredmény szintjén 965 millió dolláros veszteséget könyvelt el a cég, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve pedig 248 millió dolláros vesztesége volt. - 2,6 milliárd dolláros készpénzállománnyal rendelkezik a BlackBerry, ami a piaci kapitalizáció több mint 60%-át teszi ki. - A menedzsment a szokásoktól eltérően nem tart a negyedéves eredményeket bemutató tájékoztatót.

Közel 1 milliárd dolláros veszteség Ahogy arra a múlt heti profit warning alapján számítani lehetett, hatalmas veszteséget könyvelt el a BlackBerry a lezárt negyedévben: a társaság nettó eredménye 965 millió dolláros veszteség lett, ami részvényenként 1,84 dollárnak felel meg. A mobilgyártó bevételei az egy évvel korábbi 2,9 milliárd dollárról 1,6 milliárd dollárra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés