Előfizetői tartalom

Óriásit bukhattak a befektetők a CNBC hibája miatt

Portfolio
Csütörtökön nem mindennapi esemény történt Amerikában, ugyanis a napok óta gyengén teljesítő J.C. Penney árfolyama rövid idő alatt több mint 10 százalékot erősödött. Ez önmagában még nem lenne nagy szenzáció, a dolog pikantériáját az adja, hogy mindez a CNBC téves hírközlése miatt következett be. A hírcsatornán ugyanis olyan szalagcím jelent meg, mely a valósággal ellentétben azt állította, hogy a társaság vezére azt nyilatkozta, hogy nincs szükségük tőkeemelésre, holott pont ezért zuhant a J.C. Penney árfolyama napok óta. A társaságnak szerencséje volt, hiszen a papírok árfolyama emelkedett, ugyanakkor azok a piaci szereplők, akik a valós hír alapján arra játszottak, hogy tovább esik a cég árfolyama nagy valószínűséggel hatalmas veszteségeket szenvedtek el - írja a Zero Hedge.

Óriási botrány körvonalazódik Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a J.C. Penney szerdán mintegy 15 százalékos zuhanást szenvedett el annak hatására, hogy olyan hírek keltek szárnyra melyek szerint a társaság a készpénzállományának növelése céljából 0,75-1 milliárd dollár közötti tőkeemelést tervez új részvények kibocsátásával. A helyzetet csak súlyosbította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés