Üzlet

Erre a modellre esküsznek a magyar cégek

Portfolio
A JATO Dynamics legfrissebb statisztikái alapján szeptemberben összesen 4 680 darab új személygépkocsi került forgalomba, ami tavaly szeptemberhez képest 32 százalékos emelkedést jelentett. Az év kilencedik hónapjában a legsikeresebb autómárka tekintetében ismét változás történt, a Ford ugrott az élre, míg a modellek között ezúttal is az Octavia volt a legnépszerűbb. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a hazai vállalatok hónapok óta ezt a modellt favorizálják. A magánszemélyek részére történő eladások tekintetében is változás történt, a Suzukit az Opel taszította le az élről, amely a sikert két népszerű modelljének, az Astrának, valamint a Corsának köszönhette.
Megtörhetetlen a Skoda Octavia egyeduralma

32 százalékkal több autót helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban, ez összesen 4 680 darab új autót jelentett az év kilencedik hónapjában Magyarországon. Az első kilenc hónapban összesítésben az előző év azonos időszakához képest 4 százalékos növekedés történt. Szeptemberben a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) ezúttal a Ford volt, 639 darab értékesített járművel.

Erre a modellre esküsznek a magyar cégek
A 2013-as évben szeptemberrel bezárólag is a Ford került ki győztesen 5 483 darab gépjármű össz forgalomba-helyezéssel, mellyel a hazai piac 11 százalékát sikerült lefednie a márkának. Modell szinten a legtöbbet ismét a Skoda Octavia-ból értékesítették szeptemberben (259 darab), az éves modell ranglistát is az Octavia vezeti 2 319 darabos eladással. A Skoda értékesítéseinek döntő hányadát (86%) a cégek irányába történő eladásainak köszönheti. Míg szeptemberben a teljes értékesítés (492 darab) közel 53 százalékát adta a márkán belül az Octavia, vagyis elmondható, hogy a hazai vállalatoknál még mindig ez a modell a favorit.

Erre a modellre esküsznek a magyar cégek


Erre a modellre esküsznek a magyar cégek


Erre a modellre esküsznek a magyar cégek
A magáneladások tekintetében remekelt az Opel

A jelenlegi piac jellegzetessége a JATO Dynamics közleménye alapján, hogy az új autó forgalomba-helyezések 74 százaléka céges, míg a magán eladások a piac 26 százalékát teszik csak ki. Tovább torzítja a jelenlegi piaci összképet az újra megnövekedett re-export jelenség, melynek pontos nagyságrendjét jelenleg nehéz meghatározni.

Erre a modellre esküsznek a magyar cégek
A hazai piacon bár a legtöbb gépjárművet cégek vásárolják, vannak olyan gyártók, amelyek jól teljesítenek a magánszemélyeknek történő értékesítések területén is. Ilyen például a Suzuki, amely eladásainak 52 százalékát köszönhette szeptemberben a magánszemélyeknek. Darabszám tekintetében viszont az Opel vezette a magánszemélyek részére történő autóértékesítéseket múlt hónapban, ami két népszerű modelljének, az Astrának és a Corsának köszönhetett.

Erre a modellre esküsznek a magyar cégek
Messze elmaradnak a számok a válság előtti szintektől

A JATO Dynamics közleménye ismét kitért arra, hogy a számok messze elmaradnak a válság előtti forgalomba helyezési mennyiségektől, valamint az üzletág sikeres működéséhez szükséges optimális darabszámoktól. Összehasonlítás végett a válság előtti 2008-as év szeptemberi eredménye a 2013-as év azonos időszakának 268 százaléka volt, tehát 15 166 darab személyautó és haszongépjármű talált gazdára.
japan01
koronvavirus
bkv troli
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Cimlap_Shell