Előfizetői tartalom

MOL, Richter: mekkora osztalékot vár a kormány?

Portfolio
A 2014-es évi költségvetés-tervezet alapján nyilvánossá vált, hogy a jövő évben mekkora osztalékbevételt remél a kormány a két hazai tőzsdén forgó vállalat, a MOL és a Richter esetében, ebből pedig kiszámítható, hogy a 2013-as év után milyen részvényenkénti várható kifizetések adódnak. A MOL-nál nagyságrendileg 280 forint, a Richternél pedig 65 forint környékén alakulhat a kifizetés, ami azonban rendre esetben alacsonyabb a piaci várakozásoknál és a korábbi évi osztalékfizetésnél. A kormány várakozásai tehát - a 2013-as költségvetési tervezethez hasonlóan - meglehetősen konzervatív szemléletet tükröznek, így az osztalékbevételek könnyen a terv felett alakulhatnak, aminek akár 5,5 milliárd forintos pozitív hatása lehet.

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója is vendége lesz az idén, immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Gazdasági Fórumnak. Milyen osztalékkal kalkulál a kormány? A jövő évi költségvetés tervezetből többek között az is kiderül, hogy a kormány a 2014-es évre (a 2013-as üzleti év után) milyen mértékű osztalékbevétellel számol azoknál a vállalatoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés