Előfizetői tartalom

Nagyot hajrázott a Richter - Visszakerülhet az MSCI-indexekbe

Gayer Attila, CFA
A tegnapi nappal hivatalosan is lezárult az az időszak, mely alapján az MSCI a november 7-i felülvizsgálathoz kalkulálja a likviditási kritériumokat (a standard indexekre vonatkozó többlet elvárásokat egyelőre még nem törölték el). A Richter forgalma az elmúlt hónapokban szépen emelkedett, szeptember végén pedig az Egis potenciális tőzsdei kivezetése is segítségül szolgálhatott, aminek következtében likviditása olyan szintre emelkedett, ami jócskán felülmúlja az MSCI Magyarország indexre vonatkozó minimálisan elvárt szintet. Vagyis a papírok hamarosan újra index-tagok lehetnek, s bár erre a piaci szereplők egy ideje már spekulálhattak, az ETF-ek felől további jelentős, technikai jellegű vételi kereslet jelentkezhet. A Richter visszakerülése ugyanakkor rossz hír a Magyar Telekomnak, mely így jó eséllyel kieshet az MSCI Magyarország standard indexből.

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója is vendége lesz az idén, immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Gazdasági Fórumnak. Szeptember vége felé közeledve relatíve nagy forgalom volt tapasztalható a Richter részvényeinél, amit az MSCI-indexekbe való potenciális visszakerülés mellett a szektortárs Egisre tett vételi ajánlat is magyarázhatott. Összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés