Előfizetői tartalom

Magyarország lesz a bankkártya-szabályozás kisérleti állata

Portfolio
Ebben a parlamenti ciklusban már nem foglalkoznak Brüsszelben a bankközi jutalék szabályozását megteremtő új pénzforgalmi irányelvtervezet és a kártyaalapú fizetési műveletekhez kapcsolódó bankközi díjakról szóló rendelet elfogadtatásával - írja a Napi Gazdaság. Valószínűleg az uniós irányelvtervezet intézkedésihez nagyon hasonló magyar példát látva döntöttek így, hiszen Európa most a hazai fejleményekből okulhat.

Ahogyan arról korábban is írtunk, július végén új pénzforgalmi irányelvtervezetet, valamint a kártyaalapú fizetési műveletekhez kapcsolódó bankközi díjakról szóló rendelettervezetet ismertetett az Európai Bizottság. Michel Barnier, a belső piacért és a szolgáltatásokért felelős francia EU-biztos azzal indokolta az új szabályozás szükségességét, hogy az EU pénzforgalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés