Előfizetői tartalom

Lehet-e olcsóbb gázunk 2015 után?

Portfolio
Európa számára hosszú távon is Oroszország marad az egyik legfontosabb földgáz-beszállítója, míg a kelet-közép-európai térségben egyértelműen az orosz földgáz marad az úr. A földgáz globális piacán Európa egyre inkább háttérbe szorul, termelési oldalon az Egyesült Államok emelkedik ki, míg a fogyasztási központ Ázsia felé tolódik. Az elérhető LNG-források a jövőben egyre inkább szűkülhetnek, míg a palagáztermelés területén Európa óriási lemaradásban van az Egyesült Államokhoz képest. A földgázfogyasztás visszaesését várhatóan az áramár emelkedése állíthatja meg a jövőben, míg a versenyképesebb gázár elérésére a kelet-közép-európai országok szorosabb együttműködése nyújthat megoldást - derült ki a Portfolio.hu Energy Investment Forum 2013 konferenciájának földgázellátással foglalkozó panelbeszélgetésében.
Miként lesz olcsóbb gáz Magyarországon 2015 után - tették fel a kérdést a Portfolio.hu Energy Investment Forum 2013 konferencia záró szekciójában. A válasz korántsem egyszerű, hiszen Herczeg Sándor, a KPMG energetikai tanácsadásért felelős igazgatójának előadása szerint Európa hosszú távú importigénye még nincs teljesen fedezve, ráadásul a kelet-nyugati árzóna dominanciája...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái