Előfizetői tartalom

Megtudtuk: olcsó számlát kényszeríthet a bankokra a kormány

Portfolio
Néhány hete havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt ígértek a kormánypártok a választóknak, és ettől az ígérettől most már nem tudnak visszatáncolni. A Nemzetgazdasági Minisztérium most látszólag emeli a tétet: egy új, alapszámla konstrukcióval tenné olcsóbbá a bankolást - értesült a Portfolio.hu. A bankok által kötelezően nyújtandó, az ügyfelek számára csak választható alapszámla azonban valójában tűzoltó megoldás: az általános jellegű ingyenes készpénzfelvételnél jóval kisebb terhet ró a bankokra. A minisztériumi szakértők szerint elvileg legfeljebb évi 30 milliárdosat, a gyakorlatban valószínűleg jóval kisebbet. Az ígéret úgy teljesülhet, hogy a többség számára nem feltétlenül éri majd meg az alapszámlát választani, így a politikusok kecskéje is jól lakhat, és a bankok káposztája is megmaradhat.

A bankszektor és a hitelezés aktuális helyzetéről is szó lesz a Portfolio.hu Budapest Economic Forum 2013 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Alapszámla konstrukcióval lesz ingyenes a készpénzfelvétel Az NGM a Portfolio.hu értesülése szerint egy olyan alapszámla csomagot tenne kötelezően elérhetővé a bankoknál, amelyet bárki igénybe vehet attól függetlenül, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái