Előfizetői tartalom

Újabb botrány az Apple beszállítójánál

Portfolio
Elismerte az Apple egyik legjelentősebb beszállítója, hogy egy észak-kínai gyárában szakmai gyakornokokat foglalkoztatott éjszakai műszakban gyakran túllépve a törvény által előírt óraszámot. A kínai gyártókat az utóbbi időben sok támadás érte, hogy az óriási népszerűségnek örvendő elektromos készülekeket fiatalkorúak készítik, figyelmen kívül hagyva a törvény által előírtakat.

Az amerikai technológiai óriás partnere, a Foxconn Technology elismerte azokat a vádakat, melyek szerint egy kínai gyárában fiatalkorúakat foglalkoztat, olykor éjszakai műszakban, gyakran túlóra mellett. Egy helyi lap tájékoztatása szerint egy egyetem hallgatói számára írták elő a Foxconn gyárakban való kötelező gyakorlatot, melynek hiányában a hallgatók nem fejezhetik be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés