Előfizetői tartalom

Az állam menti meg a csődtől az Alitaliát?

Portfolio
Ma szavaznak az Alitalia részvényesei egy 300 millió eurós tőkeemelésről, ami megmenthetné átmenetileg a csődközelben lévő céget. Az azonban egyelőre korántsem biztos, hogy a legnagyobb részvényese, az Air-France-KLM részt venne a tőkeemelésben - írja a Reuters. Úgy tűnik azonban, hogy az állam közvetetten, az olasz postát üzemeltető cégen keresztül beszállna a légitársaság megmentésébe.

500 millió eurós mentőcsomag jön? Mentőcsomagot hagyott jóvá pénteken az Alitalia igazgatósága, egy 500 millió eurós mentőövet szavazott meg, amelyben az állam is szerepet vállalna. A légitársaságot tőkeemeléssel, valamint egy 200 millió eurós hitellel segítenék meg, amiről a részvényesek ma szavazhatnak a közgyűlésen. Az olasz légitársaság legnagyobb tulajdonosa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés