Előfizetői tartalom

Daimler: Felvásárolhattuk volna a Teslát

Portfolio
Felvásárolhattuk volna a Teslát, de ez sem akkor sem pedig most nem célja a vállalatunknak, mondta Thomas Webber, a Daimler kutatásért és fejlesztésért felelős csoportjának vezetője a Bussines Weeknek adott interjújában. A német luxusautó-gyártó még 2009-ben szerzett részesdést a Teslában azért, hogy a két társaság közötti együttműködést szorosabbra fűzze. Ugyanakkor közös modellen sosem dolgoztak együtt, a Daimler saját maga végzi az elektromos autók fejlesztését, melynek gyümölcseként 2014 tavaszán az Egyesült Államokban bemutatásra kerül a villanyos B-osztály - írja a FinanzNachrichten.

Nem állt a Daimler szándékában megvásárolni a Teslát Thomas Weber, a Daimler kutatásért és fejlesztésért felelős csoportjának vezetője a Business Weeknek adott interjújában arról beszélt, hogy annaki dején megvásárolhatták volna a Teslát, de ez sem akkor sem pedig most nem célja a vállalatnak. A Daimler és a Tesla Motors között 2007-ben indult meg az együttműködés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés