Előfizetői tartalom

Életveszély a taxikban

Hámor Iván
2013. szeptember 1-jén lépett életbe Budapesten az új taxirendelet. A leglátványosabb változást kétségkívül az egyre nagyobb számban előforduló, immár egységesen sárga színben látható autók jelentik, de az új és az érvényben maradó régi szabályok együttes hatásai veszélyeket is rejtenek magukban. Az előírások betartását a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai szeptemberben három műszakban, éjjel és nappal, munkanapon és hétvégén folyamatosan, gyakran a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság közterület-felügyelőivel koordináltan ellenőrizték, kiemelt figyelmet fordítva a hatóságilag rögzített ár betartására. Az ellenőrök számos esetben állapítottak meg jogsértéseket.

Jó ideje érvényben van az a szabályozás, ami szerint a taxisofőröknek - utas szállítása közben - nem kötelező használniuk a biztonsági övet. A kivételes elbírálást a saját "biztonságuk" miatt kérték és kapták meg, arra hivatkozva, hogy egy esetleges támadás esetén így könnyebben tudnak menekülni. Taxisokat érő támadások ugyan előfordulnak néha, de taxi részvételével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés