Előfizetői tartalom

A PC-piaccal együtt szenved az Intel

Portfolio
A vártnál jobb negyedéves eredményekkel örvendeztette meg a befektetőit az Intel tegnap, a piacok zárása után közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésével, viszont a menedzsment csalódást keltő prognózisokat fogalmazott meg. A chipgyártó részvényei közel 2%-ot estek zárás után. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A PC-piac mélyrepülése érzékenyen érinti az Intelt, mivel bevételeiben 60%-os súlyt képviselnek a PC-chipek. - Az adatközpont üzletág 10% feletti bevételnövekedésről számolt be. - Stagnáltak a harmadik negyedévben az Intel bevételei az előző év azonos időszakához viszonyítva. - A menedzsment csalódást keltő várakozásokat fogalmazott meg a folyó negyedévre.

Stagnáló bevételek A bevételek és az eredmény szintjén is stagnálásáról számolt be az Intel a harmadik negyedévre az előző év azonos időszakához viszonyítva: 13,5 milliárd dolláros bevételt ért el, nettó eredménye pedig 2,95 milliárd dollárra rúgott, ami részvényenként 58 centnek felel meg. Még így is pozitív meglepetést tudott okozni a társaság, hiszen az elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés