Előfizetői tartalom

Ugrott egyet a Yahoo (2.)

Portfolio
A bevételek és az eredmény szintjén is csökkenésről számolt be a Yahoo a harmadik negyedévre, azonban az egy részvényre jutó eredmény kisebb pozitív meglepetést okozott így is az elemzői konszenzushoz képest. A menedzsment kiábrándító várakozásokat fogalmazott meg a folyó negyedévre, ugyanakkor a kínai érdekeltséggel, az Alibabával kapcsolatos híreknek örültek a befektetők. Az első percekben 5% feletti pluszba ugrottak a részvények a zárás utáni kereskedésben, végül azonban alig 2%-os emelkedéssel fejezték be a napot. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 1%-kal csökkentek a Yahoo bevételei a harmadik negyedévben év/év alapon, eredményszinten pedig kétszámjegyű csökkenésről számolt be a társaság. - Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve a vártnál minimálisan magasabb egy részvényre jutó eredményt könyvelt el a Yahoo. - A menedzsment az elemzői konszenzusnál gyengébb prognózisokat fogalmazott meg a negyedik negyedévre. - A Yahoo módosította megállapodását az Alibabával, aminek értelmében kevesebb részvényt kell értékesítenie a kínai internetes cégből az elsődleges részvénykibocsátás során.

Csökkenő bevétel és profit Csökkentek a harmadik negyedévben a Yahoo bevételei, a társaság a partnereknek továbbított jutalékok nélkül 1,081 milliárd dolláros bevételre tett szert, míg az előző év azonos időszakában 1,09 milliárd dolláros bevételt könyvelt el, ami minimális, 1%-os csökkenésnek felel meg.Elemzők szerint nagy negatívum, hogy a mobilos hirdetési lehetőségeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés