Előfizetői tartalom

Fekete karácsonyra készül az eBay?

Portfolio
Bár kétszámjegyű profitnövekedésről számolt be az eBay a harmadik negyedévre, a befektetők mégis csalódottsággal fogadták a társaság gyorsjelentését, a részvények 5%-ot estek a zárás utáni kereskedésben. A negatív reakció oka, hogy a vezetőség gyengébb prognózisokat fogalmazott meg a folyó negyedévre, mint amire az elemzők számítottak. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A bevétel és az eredmények szintjén is kétszámjegyű növekedést könyvelt el az eBay a harmadik negyedévben év/év alapon. - A mobil-üzletág megtámogatására 800 millió dolláros felvásárlást visz véghez az eBay, ami a negyedik negyedévben zárulhat le. - A negyedévben az új regisztrációk 35%-a már okostelefonról vagy táblagépről érkezett. - A menedzsment a negyedik negyedévre az elemzői konszenzusnál gyengébb várakozásokat fogalmazott meg, amit az e-kereskedelem drasztikus lassulásával indokol. Viszont még így is kétszámjegyű lehet a növekedés a bevétel és a profit szintjén is.

A vártnak megfelelő negyedéves számok A vártnak megfelelő bevételről és profitról számolt be a harmadik negyedévre az amerikai e-kereskedelmi cég, az eBay, a negyedéves gyorsjelentés mégis negatív fogadtatásra talált a befektetők körében, ami mögött a menedzsment kommentárja húzódhat meg. A vezetőség a folyó negyedévre az elemzői konszenzusnál gyengébb bevételi-és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés