Előfizetői tartalom

Megvan a megállapodás az USA-ban - Szárnyaltak a piacok

Portfolio
Megszületett a megegyezés az amerikai Szenátusban az adósságplafonról. A mind a republikánus, mind a demokrata szenátusi vezetõk által elfogadott terv február 7-ig adna újabb határidõt az adósságplafonra, akár már csütörtöktõl véget érhet a kormányzati szektor leállása (shutdown). Csütörtök hajnalban a Képviselőház is elfogadta tervet és Obama elnök alá is írta, így az törvénnyé is vált. Az amerikai részvényindexek egy százalék feletti pluszba lendültek a megegyezésrõl kiszivárgó elsõ hírek után és meg is őrizték pluszaikat. A dollár csak átmenetileg tudott erősödni, hiszen a megegyezés mostani formája lényegében 3-4 hónappal a jövőbe tolta a problémák megnyugtató rendezését, így a Fed eszközvásárlási programja valószínűleg tovább tart.
2013. október 17. 08:15 A Képviselőház elfogadta, Obama aláírta Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a republikánus irányítású Képviselőház is elfogadta a Szenátus által már elfogadott tervet, így a két ház egyező döntése nyomán Obama elnök elé került a törvényjavaslat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái