Előfizetői tartalom

Új történelmi csúcsra szárnyalhat ma a Google (2.)

Portfolio
Nagy emelkedéssel jutalmazták a Google harmadik negyedéves gyorsjelentését a befektetők, a zárás utáni kereskedésben 8%-os pluszba lendültek a részvények. Ha ez így marad a nyitásra, akkor új történelmi csúcsra szárnyalhat ma a Google. A piacok annak örülhettek, hogy a bevételek és a profit szintjén is felülteljesítette az elemzői várakozásokat a társaság annak ellenére, hogy a korábban felvásárolt Motorola tovább termeli a veszteségeket a cégnek. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 12%-kal növekedtek a harmadik negyedévben a Google bevételei, profitszinten pedig 20% feletti növekedést ért el a társaság év/év alapon. - A Motorola bevételei több mint 30%-kal zuhantak és továbbra is veszteséget termel, ugyanakkor az alaptevékenység erős teljesítményének köszönhetően mégis minden eredményszinten növekedést ért el a Google. - A "fizetett kattintások" 26%-kal növekedtek a negyedévben, viszont az egy kattintásra jutó átlagos bevétel 8%-kal esett annak eredményeként, hogy a mobil hirdetések egyre nagyobb súlyt képviselnek. - A profitráták javulnak annak ellenére, hogy a cég beruházásai felpörögtek a harmadik negyedévben.

Várt feletti bevétel és profit Az elemzői várakozásokat meghaladó bevételről és profitról számolt be tegnap este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Google. A partnereknek továbbított jutalékok nélkül 11,92 milliárd dollárra emelkedett a bevétele, szemben az elemzők által várt 11,7 milliárd dollárról. A teljes bevétel (a Motorolával együtt) 14,9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái