Előfizetői tartalom

Magyar Mercedesek húzzák a Daimler szekerét

Portfolio
A Daimler a német autógyártók közül elsőként ma tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, ami sok pozitív meglepetést tartogatott a befektetőknek. Úgy fest ugyanis, hogy a cég által folytatott hatékonyságnövelő program kezdi meghozni gyümölcsét, ráadásul a Daimler által eszközölt beruházások is jótékonyan hatottak a nettó eredményre. Számunkra pedig külön örömteli, hogy a cég sikeréhez nagyban hozzájárult a kompakt szegmens előretörése, melynek két szereplője az idehaza is gyártott B-osztály, valamint a kizárólag Magyarországon előállított CLA. Pozitívumok: - a Daimler tovább tudta növelni értékesítéseit a harmadik negyedévben, ráadásul a Mercedes-Benz rekord értékesítést könyvelhetett el, amiben nagy szerepet játszott a kompakt szegmens előretörése, valamint az E-osztály és az új S-osztály népszerűsége; - az értékesítések növekedése folytatódhat az észak-amerikai és ázsiai piacokon, illetve sikerült stabilizálni az eladásokat Nyugat-Európában, ahol növekedésre lehet számítani az év hátralevő részében; - annak ellenére, hogy a termék mix kezd eltolódni a vállalatnál az üzemi marzs 7,4 százalékos szintet ért el a harmadik negyedévben. Ez azért is örömteli, mert magas szinten kezd stabilizálódni a profitabilitás; - a cég üzemi és nettó eredménye tovább növekedett év/év alapon, ráadásul meghaladta az elemzői várakozásokat is, ami elsősorban a társaság által folytatott hatékonyság növelő program sikerességének, valamint a folyamatos beruházások és az új modellek kedvező fogadtatásának volt köszönhető; - a cég menedzsmentje optimista a jövőre vonatkozóan is, az értékesítések ezen keresztül pedig az árbevétel további növekedésére, valamint az üzemi eredmény növekedésére számít a negyedik negyedévben, míg a teljes évre vonatkozóan 7,5 milliárd eurós üzemi eredményt prognosztizálnak. Negatívumok: - A cég árbevétele ugyan növekedett év/év alapon viszont elmaradt az elemzői várakozásoktól.

A harmadik negyedév legfontosabb számai A vállalat árbevétele 30,1 milliárd euró lett, ami 5,3 százalékos növekedést jelent év/év alapon, és közel 1 százalékkal alulmúlta az elemzők által várt értéket. Az üzemi eredmény viszont 16,1 százalékkal nőtt, míg a nettó eredmény 57,4 százalékkal emelkedett esett az előző év azonos időszakához képest. Ráadásul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés