Előfizetői tartalom

Nagytulajdonosa körüli hírekre rángatják a cseh távközlési vállalatot

Portfolio
A hírek szerint akár már ma záródhat az a tranzakció, melynek keretében a milliárdos befektető, Petr Kellner érdekeltségébe tartozó PPF Group megvásárolná a spanyol Telefonica cseh leányában levő részesedését. A hírre a részvények meredek eséssel reagáltak, azonban a déli órákra az előző záróár közelébe kapaszkodott az árfolyam.

Többhetes tárgyalást követően úgy tűnik, hogy lezáródhat a spanyol Telefonica cseh leányában levő részesedésének értékesítése. A spanyol társaság a cseh távközlési vállalatban levő mintegy 69 százalékos részesedéséért 2,5 milliárd euróra számíthat, mely közel 6-szoros EV/EBITDA szorzót jelent, ami közel megegyezik az iparági átlaggal. A PPF Group által kínált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés