Előfizetői tartalom

Véget vetnének az olaszok a Google adóparadicsomának?

Portfolio
Egyre nagyobb a nyomás a nagy multinacionális vállalatokon, különösen az amerikai technológia szektor szereplőin amiatt, hogy legális lehetőségeiket kihasználva igyekeznek elkerülni az adófizetést. Bevett megoldás, hogy bevételeiket külföldi, gyakran európai leányvállalatokhoz transzferálják, ahol alacsonyabb adófizetési kötelezettséggel néznek szembe. Ez pedig nagy szálka az európai kormányzatok szemében, akik pedig ráadásul arra törekednek, hogy növeljék bevételeiket, miután az eladósodottsággal és a költségvetési hiánnyal küzdenek. Már összeurópai szinten vannak törekvések arra, hogy adófizetésre kötelezzék Európában a nagy amerikai technológiai cégeket, így lehet, hogy lassan bezárulnak előttük a kiskapuk.

Jön a Google-adó? Nem nézik jó szemmel az európai kormányzatok, hogy az amerikai technológia szektor óriásai évek óta adóoptimalizálási célzattal európai leányvállalataikhoz transzferálják bevételeiket. Közös lépéseket terveztek, de most úgy tűnik, hogy Olaszország külön utat járna, a kormánypárt ugyanis benyújtott egy törvényjavaslatot, amivel a cél, hogy megadóztassa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés