Előfizetői tartalom

Megpattant a Siemens: +4%

Portfolio
Jelentős részvény-visszavásárlást határozott el a Siemens és a vártnál jobb negyedik negyedéves gyorsjelentést tett ma közzé, így több dolognak is örülhetnek a befektetők. Bár a német ipari konglomerátum profitszinten csökkenésről számolt be, még így is felül tudta teljesíteni az elemzői konszenzust. A részvények jelentősebb emelkedéssel reagáltak a hírre, jelenleg 4%-os pluszban tartózkodik az árfolyam. A gyorsjelentés főbb pontjai: -1%-kal csökkentek a lezárt negyedévben a Siemens bevételei, ami pénzügyi évének utolsó negyedéve. - Profitszinten kétszámjegyű visszaesést szenvedett el a társaság. - 4 milliárd eurós saját részvény vásárlási programot indít a Siemens. - Éves osztalékát 3 eurón tartja.

Csökken a nyereség A bevétel és a profit szintjén is csökkenésről számolt be a Siemens a szeptember végén záruló negyedévben, ami a cég pénzügyi évének negyedik negyedéve. Bevételei 1,3%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához viszonyítva, míg a folytatódó tevékenységekből származó eredménye 13%-kal csökkent. Ennek ellenére még így is felül tudta teljesíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés