Előfizetői tartalom

Twitter: indul a kereskedés - mire számítsunk?

Portfolio
Lezárult az elsődleges részvénykibocsátás és megtörtént a kibocsátási árfolyam meghatározása a Twitternél, így ma megkezdődhet a kereskedés a vállalat részvényeivel a New York-i tőzsdén. A részvénykibocsátásra a cég által meghatározott sáv felett, 26 dolláron került sor, amivel a Twitter IPO-ja az egyik legnagyobb részvénykibocsátás az internetes szektorban. Az IPO értéke 1,82 milliárd dollár, ami nem sokkal marad el a Google 2004-es részvénykibocsátásától. Az elmúlt 3 év tapasztalatai azt mutatják, hogy az internetes cégek jól indították tőzsdei pályafutásukat, a legtöbb részvény emelkedéssel zárta az első kereskedési napját a kibocsátási árhoz képest. Az viszont már nem mondható el általánosságban, hogy jól jártak azok, akik az első nap bevásároltak.

Kapcsolódó cikkünk2013.11.05Tőzsdén a Twitter: új sztárpapír, vagy lufi születik?Bekerült a legnagyobb internetes IPO-k közé a Twitter Ma indulhat a kereskedés a Twitter részvényeivel a New York-i tőzsdén azt követően, hogy lezárult az elsődleges részvénykibocsátás. A részvények végül a cég által megcélzott (és a héten megemelt) 23-25 dolláros ársáv felett, 26...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés