Előfizetői tartalom

Az EKB okozott riadalmat az arany piacán

Portfolio
Az EKB tegnap váratlanul 0,25 százalékponttal csökkentette irányadó kamatrátáját, ami meglepetésként érte a piacokat. A hatás természetesen nem maradt el a nyersanyagpiacon sem, a nemesfémek, valamint a nyersolaj árfolyama is esett, amiben nagy szerepet játszott a dollár erősödése is. A tegnapi riadalmat viszonylagos megnyugvás követte pénteken, melynek köszönhetően az arany és az olaj is erősödik.

Erőteljes elmozdulások voltak tapasztalhatók tegnap a nemesfémek piacán azt követően, hogy az Európai Központi Bank a ma közzétett döntése szerint 25 bázisponttal csökkentette az irányadó rátát 0,25 százalékra. Ez a lépés meglepte a piacokat, a széleskörú konszenzus szerint ugyanis csak a decemberi előrejelzéseket követően várták volna az EKB válaszreakcióját. A hír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés