Előfizetői tartalom

Így dőlt romba a Tesla árfolyama a szemünk előtt

Portfolio
A 2013-as év egyik legnagyobb sztorija vitathatatlanul a Tesla Motors szárnyalása volt, melynek során az elektromosautó-gyártó árfolyama ötszöröződött a szemünk előtt néhány hónap leforgása alatt. Az exponenciális emelkedésnek azonban zuhanás lett a vége, igaz mindez nem váratlanul történt, a közelgő fordulatra korábban már több jel is figyelmeztetett, illetve több olyan esemény is bekövetkezett, ami az esés irányába mutatott. Alábbi cikkükben a fentebb említett jeleket és eseményeket gyűjtöttük össze, illetve azt vizsgáltuk, hogy hogyan reagáltak mindezekre az elemzők és merre tarthat az árfolyam.

Közel 30 százalékot zuhant az árfolyam néhány hét leforgása alatt A Tesla Motors rendkívüli teljesítményt nyújtott, a cég árfolyama 40 dollárról egészen 194,5 dollárig erősödött néhány hónap leforgása alatt. Az exponenciális emelkedést viszont nem meglepő módon erőteljes zuhanás követte több tényező együttes hatására, így az árfolyam a mindenkori maximumáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés