Előfizetői tartalom

Megszavazták: februártól jön az ingyenes készpénzfelvétel (2.)

Portfolio
Az Országgyűlés ma elfogadta a havi kétszeri, 150 ezer forintig ingyenes készpénzfelvételről szóló törvénymódosítást. Ez rossz hír a bankoknak, a pénzintézetek ugyanis szektorszinten becsléseink szerint akár 36 milliárd forintos bevételkieséssel is számolhatnak emiatt. A készpénzhasználatot erősítő lépés a kártyás fizetések terjedésének sem kedvez, pedig az elektronikus fizetések terjedésének gazdaságfehérítő hatása van.

Hétfőn este az Országyűlés elfogadta a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló módosítást, amelynek értelmében 2014 február elsejétől az adott naptári hónapban kétszer, összesen 150 ezer forintig ingyenesen lehet majd készpénzt felvenni bármely ATM-nél. Azoknak a fogyasztóknak, akik a javaslat hatályba lépését megelőzően nem rendelkezett a fizetési számlájához tartozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés