FONTOS Itt a friss inflációs adat! Egy időre vége a csökkenésnek
 
Előfizetői tartalom

Telekom, Richter: a nagy nap még hátravan!

Portfolio
Az MSCI döntése óta eltelt időszakban láthatóan megnőtt a forgalom a Richter és a Telekom piacán, az előbbinél az elmúlt 4 kereskedési napon közel 20 milliárd forint, az utóbbinál pedig mintegy 5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát papírok. Ezek alapján azt is mondhatnánk, hogy az ETF-ek végrehajtották a szükséges átalakításokat, hiszen számításaink szerint nagyságrendileg hasonló mértékben vártak vételre/eladásra részvények a döntés időpontjában. A múltbeli példák azonban azt mutatják, hogy a nagy nap még hátravan, a tényleges átsúlyozásra ugyanis november 26-án kerül sor, az említett passzív alapok pedig nagy valószínűséggel ekkor lépnek csak piacra (a záró szakaszban), hogy a választott benchmarktól való eltérésük minimális legyen. A tavaly novemberi felülvizsgálat tapasztalatai szerint ugyanakkor érdemi árfolyam elmozdulásra nem kell számítanunk, ami azt jelzi, hogy várhatóan komoly szereplők fognak megmozdulni mind az eladói, mind a vevői oldalon.

A nagy nap még hátravan Az MSCI legutóbbi index-felülvizsgálatának eredményeként a hazai papírok közül a Magyar Telekom kikerült az MSCI Magyarország standard indexből, míg a Richter tavaly november után ismét felvételt nyert. Mindez az említett részvényeknél az elmúlt napokban jelentős árfolyam elmozdulásokat okozott, és a forgalom is szemmel láthatóan megnövekedett:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés