Előfizetői tartalom

Mégis tovább maradhat az angol lazaság

Portfolio
A Bank of England a jövőben még alacsonyabb munkanélküliséget várhat el, hogy változtasson a kamatpolitikáján - mondta Martin Weale, a jegybank egyik döntéshozója. Korábban Mark Carney elnök szavai szerint a munkanélküliségi ráta 7 százalék alá bukása jelentette volna annak a küszöbét, ahonnan már szóba jöhet a kamatemelés.

Korábban arról számoltunk be, hogy akár korábban is eljöhet a kamatemelések ideje, hiszen a legfrissebb inflációs jelentésben javítottak a makrogazdasági folyamatokra vonatkozó előrejelzéseiken a jegybanki elemzők. A forward guidance keretében közölt 7 százalékos cél akár már 2014-ben is teljesülhet 40 százalékos valószínűséggel, de 2015-re már egészen valószínűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés