Előfizetői tartalom

Megerősödhet az új nyugdíjpillér?

Portfolio
Elvileg 2007-től lehetőség lenne rá, hogy foglalkoztatói nyugdíjpénztárak induljanak, azonban a válság, valamint az emberek sajátos befektetési preferenciái miatt nincs tolongás az alapításokért. Az NGM törvénymódosítása viszont változást indíthat el, egyes piaci források szerint maga az állam lehet, aki például a Takarékbankon és hálózatán keresztül a piacra lép, de akár más foglalkoztatók is követhetik a példáját - írja a Napi Gazdaság.

A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatókról szóló törvény 2007-től az Európai Uniós kötelezettségre lépett életbe 2007-től, ezen a fronton azonban sok változás nem történt, amelyet főként a válságra hivatkozva lehet indokolni. Egy intézmény igaz indult a Quaestor Foglakoztatói Nyugdíjszolgáltató néven, azonban tömegesen nem indultak meg a munkáltatók által szponzorált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés