Előfizetői tartalom

Nálunk ingyenes lesz, külföldön egész iparág épül a készpénzfelvételre

Turzó Ádám Pál
A világon gombamód szaporodnak az ATM-ek, és dinamikusan nő a készpénzfelvételek aránya is. Az automatákat azonban a bankok helyett egyre inkább kifejezetten az üzemeltetésükre szakosodott cégek kezelik, sőt, a nem banki tulajdonban lévő ATM-ek üzemeltetésére komplett iparág épült. Eközben Magyarországon ezt a tevékenységet kormányzati eszközökkel teszik jövő februártól az ügyfelek számára szinte teljesen ingyenessé: az automatákkal eddig piaci alapon jól ellátott lakosságot azonban több kellemetlen meglepetés is érheti emiatt. Például más bankolási díjak emelkedhetnek, és csökkenhet a hazai ATM-hálózat is.

A világon egyre több ATM-et helyeznek üzembe A világon megfigyelhető trend szerint a bankok az ügyfeleiket egyre inkább arra sarkallják, hogy gyakrabban vegyenek fel ATM-en keresztül készpénzt, mintsem ebből a célból egy bankfiókba látogassanak. Ez a folyamat is a digitalizáció és automatizáció részét képezi, hiszen ezáltal a bankfiókok pénztári forgalma is csökken...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái