Előfizetői tartalom

Nálunk ingyenes lesz, külföldön egész iparág épül a készpénzfelvételre

A világon gombamód szaporodnak az ATM-ek, és dinamikusan nő a készpénzfelvételek aránya is. Az automatákat azonban a bankok helyett egyre inkább kifejezetten az üzemeltetésükre szakosodott cégek kezelik, sőt, a nem banki tulajdonban lévő ATM-ek üzemeltetésére komplett iparág épült. Eközben Magyarországon ezt a tevékenységet kormányzati eszközökkel teszik jövő februártól az ügyfelek számára szinte teljesen ingyenessé: az automatákkal eddig piaci alapon jól ellátott lakosságot azonban több kellemetlen meglepetés is érheti emiatt. Például más bankolási díjak emelkedhetnek, és csökkenhet a hazai ATM-hálózat is.

A világon egyre több ATM-et helyeznek üzembe A világon megfigyelhető trend szerint a bankok az ügyfeleiket egyre inkább arra sarkallják, hogy gyakrabban vegyenek fel ATM-en keresztül készpénzt, mintsem ebből a célból egy bankfiókba látogassanak. Ez a folyamat is a digitalizáció és automatizáció részét képezi, hiszen ezáltal a bankfiókok pénztári forgalma is csökken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés