Előfizetői tartalom

A Xetrával a tőzsdei cégek is jól járnak

Portfolio
A tőzsdei kibocsátás elsődleges célja a forrásbevonás, de tőzsdei jelenléttel a működése is átláthatóbbá válik, ennek köszönhetően a tőzsdére lépő vállalatok iránt megnőhet a befektetői kör és az üzleti partnerek bizalma és jelentősen növekedhet a vállalat ismertsége is. A Xetra bevezetése ebből a szempontból is előnyökkel jár, hiszen az új kereskedési rendszerrel a tőzsdei cégek koncentrált hozzáférést kapnak a hazai és a nemzetközi befektetőhöz.

Miért használják a vállalatok a tőkepiacot? A tőzsdei bevezetés több előnyt nyújthat egy vállalatnak. Elsődleges célja a forrásbevonás: a tőkepiacról egy cég úgy vonhat be tőkét hosszú távra, úgy finanszírozhatja a növekedését, hogy közben nem adósodik el. Így a kamatfizetés sem terheli rövid távon a vállalat büdzséjét; az osztalékfizetést pedig jobban igazíthatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés