Előfizetői tartalom

Kortárs magyar művészek aukciós rekordárai

műtárgy.com
Miután az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a világrekordok a kortárs, illetve az élő művészek kategóriájában (Francis Bacon 142,4 millió dolláros kortárs rekordja egyben abszolút csúcs is az aukciós piacon), érdemes megnézni, milyen kimagasló árak fűződnek a magyar művészek hazai és külföldi aukciós szerepléseihez. A műtárgy.com összegyűjtötte a kortárs magyar művészek elmúlt években elért legmagasabb aukciós árait.

Megjegyzendő, hogy a kortárs magyar művészek által elért legmagasabb árakról az árverési archívumok csak töredékes képet tudnak adni, mivel legkeresettebb művészeink egy részének (pl. Maurer Dóra, Csörgő Attila) jelentősebb munkái szinte sohasem bukkannak fel aukciókon, s azok is, akiktől viszonylag rendszeresen kerülnek művek kalapács alá, általában galériás értékesítésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés