Előfizetői tartalom

A politika lehetetleníti el az európai energiapiacot

Az európai energiapiaci szereplők rendkívül nehéz időszakon mennek keresztül, gyakorlatilag az összes szolgáltató korábbi működési modellje átalakítására kényszerül. Az EU és a tagállamok energiapolitikája nem mutat kellő erősségű kohéziót, ami jelentősen gyengíti az európai energiapiac válaszadó képességét a globális kihívásokra. A klímaváltozás szempontjából rendkívül rossz úton halad a világ, amelyről csak egy kivételesen erős politikai akarat téríthetné el - derült ki a harmadik KPMG Global Power & Utilities konferencián, Berlinben. Az alábbiakban helyszíni beszámolónk első részét olvashatják.

Michael Andrew, a KPMG International elnöke a konferencia nyitóbeszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az energiapiac komoly változáson megy keresztül, és világszerte főkérdésként jelentkezik a megfelelő befektetői környezet kialakítása. A Hongkongban élő szakember hangsúlyozta, hogy Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben hatalmas fejlesztési lehetőségek vannak. Ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés